کنترل استرس کودکان هنگام شیوع کرونا

کمک به استرس کودکان در برابر کرونا
Author picture

کیدز 24

فهرست مطالب

همه‌ی ما می‌دانیم که امروزه بیماری کرونا فراگیر شده است و راه‌های درمانی نیز برای آن به وجود آمده است اما در همان اوایلی که بیماری کرونا نشر پیدا کرد، بسیاری از افراد به خصوص کودکان دچار استرس و اضطراب‌هایی شدند که برخی از آن‌ها را حتی تا پای افسردگی نیز کشاندند.  احساساتی مثل استرس و اضطراب شاید در زندگی روزمره یا در رفتار کودک خود را بروز ندهند اما بالاخره این احساسات در مقطعی از زندگی تاثیرات مخرب خود را بر جای می‌گذارند. پس شما باید به دنبال راهکارهایی برای کمک به کودکان برای مقابله با استرس به هنگام شیوع ویروس کرونا ۲۰۱۹ باشید. در ادامه‌ی این مطلب ما می‌خواهیم درباره این موضوع بیشتر بحث کنیم. با ما همراهی کنید.

استرس چیست؟

به طور کلی اگر شما در زندگی روزمره‌ی خود با برخی از تنش‌های عاطفی یا جسمانی مواجه شوید، احساسی در شما به وجود می‌ آید که به اصطلاح به آن استرس می‌گویند. استرس یک عارضه‌ی عصبی است که می‌تواند در اثر هر پدیده یا هر اتفاقی خود را نشان دهد. این که چه اتفاقی و چه پدیده‌ای استرس ایجاد کنند، بستگی به ذهنیات شخص مضطرب دارد.  برای مثال برخی از افراد با تنها شدن استرس می‌گیرند و برخی دیگر ممکن است در مواجهه با بیماری‌های مختلف استذس بگیرند.

کودکان جزو آسیب‌پذیرترین قشرهایی هستند که در سال‌های اخیر استرس زیادی به دلیل شیوع ویروس کرونا به آن‌ها تحمیل شده است. به عبارت دیگر می‌توانیم بگوییم که استرس یکی از اختلالاتی است که می‌تواند سلامت و بهداشت روان کودکان را تهدید کند. حال سوال اینجاست که ما در چنین شرایطی باید چه کار کنیم؟

به طور کلی استرس کودکان دو نوع حاد  و مزمن دارد. نوع حاد استرس، مدت زمان کوتاهی با کودک همراه است و پس از مدتی از بین می‌رود اما در همین زمان کوتاه نیز می‌تواند تاثیرات مخربی را بر ذهن، جسم و زندگی آینده‌ی کودک بگذارد. استرس ناشی از بیماری کرونا نیز به همین صورت است و  مدت طولانی ادامه ندارد اما می‌تواند سبب به وجود آمدن استرس مزمن در کودک شود. پس شما باید هر چه سریعتر برای کمک به کودکان برای مقابله با استرس به هنگام شیوع ویروس کرونا ۲۰۱۹ راهکارهایی را پیدا کنید. خواه این راهکارها با مراجعه به پزشک همراه باشند و خواه با مصرف داروهای مختلف!

همچنین بخوانید : راه های بهبود سلامت روان کودکان

کرونا در کودکان - دکتر قمرتاج خانبابایی

علائم بروز استرس به هنگام شیوع ویروس کرونا

علائم بروز استرس در کودکی می‌توانند شامل علائمی همچون چاقی،  کمبود انرژی، خستگی مزمن و …. شوند اما قصد ما در این مطلب این است که مهم‌ترین عامل استرس در کودکان در سال‌های اخیر که همان شیوع ویروس کرونا است را تبیین کنیم.

به طور کلی زمانی که بیماری کرونا شیوع پیدا کرد، تمامی افراد از ابتلا شدن به این بیماری ترس داشتند و همین عامل می‌توانست بر روی کودکان نیز تاثیرات منفی بگذارد و آن‌ها را به سمت بیماری‌های روانی مختلف و اختلال در سلامت روان سوق دهد. امروزه روانشناسان به این نتیجه رسیده‌اند که نسبت به سال ۲۰۱۹،  استرس کودکان کمتر شده است اما باز هم این استرس دامنگیر برخی از کودکانی که هنوز به سن ۷ سالگی نشده‌اند، می‌شود. به هر حال شما باید برای مقابله یا پیشگیری از بروز چنین استرس‌هایی، راهکارهای مختلف را به کار ببندید. این راهکارها در ادامه‌ی مقاله ذکر شده‌اند.

چشم پزشکی

رزرو نوبت دهی اینترنتی متخصص کودکان

شما عزیزان می توانید برای رزرو نوبت اینترتی پزشک مود نظر خود بر روی دکمه مقابل، کلیک کنید.

۴ راهکار برای مقابله با استرس در دوران کرونایی

1. یک برنامه‌ی منظم داشته باشید.

تمامی روانشناسانی که در حوزه‌ی سلامت روان  کودکان و بهداشت روان آن‌ها فعالیت دارند، می‌گویند که برای برطرف کردن استرس کودکان باید یک برنامه‌ی منظم را برای انجام امور مختلف آن‌ها در نظر بگیرید و همین امر به تنهایی می‌تواند در رفع استرس کودکان به خصوص به هنگام شیوع کرونا تاثیر کافی را بگذارد!

ما به شما والدین عزیز پیشنهاد می‌کنیم که قبل از هر کاری، یک برنامه‌ی منظم که شامل انجام باری با دیگران، انجام بازی‌های اینترنتی، سفر، گردش، درس خواندن و … می‌شود را تدوین کنید و سپس کودک خود را بر مدار همین برنامه پیش ببرید. در این صورت است که می‌توانید به خوبی با استرس‌های این دوران نیز مقابله کنید و از سلامت روان کودک خود در آینده اطمینان داشته باشید.

2.به فرزندان خود اجازهی بروز احساسات مختلف را بدهید.

گاهی اوقات می‌بینیم که کودکانی که حق بیان احساسات را از سمت پدر و مادر خود دریافت کرده‌اند، به راحتی می‌توانند با استرس‌های خود مقابله کنند.  همچنین بروز احساسات از سوی کودکان می‌تواند راهی باشد برای خلاص شدن آن‌ها از دست استرس!

هیچ‌گاه اجازه ندهید فرزندتان غمگین باشد بلکه با ایجاد دورهمی‌های سالم و مفرح، گردش‌های روزانه و ملاقات به دوستان، سعی کنید حس خوبی را به کودک خود القا کنید تا از نظر روانی  کودک سالم‌تری داشته باشید.

3. رفتار خود را مدیریت کنید.

زمانی که ویروس کرونا شیوع پیدا کرد، بسیاری از والدین نیز نمی‌توانستند رفتار خود را کنترل کنند و دچار استرس می‌شدند. در نتیجه این استرس به کودکان نیز القا می‌شد. مسلما بزرگسالان بهتر از کودکان می‌توانند از پس تنش‌های عصبی بر بیایند. پس توجه داشته باشید که ابتدا رفتار خود را مدیریت کنید و استرس را از خود دور نمایید و سپس با صحبت کردن یا بروز رفتارهای عاقلانه، سلامت ذهن کودکان را نیز تضمین کنید. بدون شک رفتار درست بهترین راه کمک به کودکان برای مقابله با استرس به هنگام شیوع کرونا ۲۰۱۹ به شمار می‌آید.

4. در مورد آنچه که فرزندانتان نمی‌دانند، با آن‌ها صحبت کنید.

گاهی اوقات روانشناسان می‌گویند که کودکان در ذهن خود غولی را از بیماری کرونا ساخته‌اند و از ترس این غول، به استرس و اضطراب دچار شده‌اند. حال آنکه اگر شما دلایل شیوع این بیماری را برای کودکان خود به شیوه‌ای صحیح تشریح کنید و ترس را از آنان دور نمایید، می‌توانید این استرس را نیز از آن‌ها دور کنید.

همچنین بخوانید: اختلال وسواس فکری-عملی(OCD) در کودکان چگونه است؟

سخن پایانی

استرس و اضطراب یکی از عمده مشکلاتی بو د که پس از شیوع کرونا در سال ۲۰۱۹ ، دامنگیر کودکان بسیاری شده بود. والدین در این دوران نسبت به سلامت روان کودکان خود حساسیت زیادی نشان دادند اما آن‌ها نمی‌دانستند که باید با استفاده از راهکارهای صحیح، به درمان کردن کودکان خود بپردازند. از این رو ما لازم دانستیم که برخی از راهکارهای صحیح مقابله با استرس کودکان در دوران کرونایی را برای شما ذکر کنیم تا با استفاده از آن‌ها، تهدید را از کودکان خود دور نمایید. امیدواریم این مطالب برای شما مفید باشند.

 

اپلیکیشن آوا کیدز:

اپلیکیشن “آوا کیدز” به عنوان یک راهکار هوشمند و جامع برای تغذیه، آموزش، و مراقبت از کودکان معرفی می‌شود. این اپلیکیشن با توجه به سن، بیماری‌ها، و شرایط خاص هر کودک، برنامه غذایی شخصی‌سازی کرده و به والدین کمک می‌کند تا بهترین تغذیه را برای رشد و توسعه سالم فرزندان خود انتخاب کنند. از طریق مقالات، لالایی‌ها و پادکست‌های منحصر به فرد این اپلیکیشن، والدین قادر به یادگیری دقیق‌تر درباره بهترین روش‌ها و نکات برای پرورش فرزندان خود خواهند بود.

 

“آوا کیدز” با ارائه خدماتی هوشمند و شخصی‌سازی شده، به والدین اطلاعات دقیق و قابل اعتمادی در زمینه تغذیه و پرورش کودکان فراهم می‌کند. این اپلیکیشن به والدین این امکان را می‌دهد که با دسترسی به محتواهای آموزشی و تفریحی، تجربه‌ی یک محیط یادگیری چند بعدی را تجربه کنند. “اوا کیدز” نه تنها یک راهنمای قدرتمند در حوزه تغذیه کودکان است بلکه یک همراه هوشمند برای والدین در سفر پررنگ و چالش‌انگیز پرورش فرزندانشان نیز محسوب می‌شود.

توضیحات دکتر بهزاد مقدم، متخصص تغذیه کودکان در خصوص اپلیکیشن آواکیدز

مقالات مرتبط

اشتراک گذاری:

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه
    Verification: 21c1a9e26c75b00f