10 مهارت زندگی که باید به کودکان خود بیاموزید

10 مهارت زندگی که باید به کودکان خود بیاموزید
Author picture

کیدز 24

فهرست مطالب

مهارت های زندگی درس های ارزنده ای هستند که بچه ها در طول زندگی خود از آن استفاده می کنند. اما اکثریت کودکان تا زمانی که به سن نوجوانی برسند، یاد نمیگیرند که چگونه از پس شرایط واقعی برآیند. منتظر نمانید تا بچه هایتان بزرگ شوند و سپس مهارت های زندگی را به آن ها بیاموزید،از همین الان اقدام کنید.

1- تصمیم گیری

تصمیم گیری مناسب،یک مهارت زندگی است که هر کودک باید آن را یادبگیرد. با تصمیمات پایه مانند انتخاب شکلات در مقابل بستنی وانیلی ، جوراب آبی یا جوراب سفید ، بازی با قطار یا ماشین بازی شروع کنید. هنگامی که بچه ها به سن دبستان می رسند می توانند در مورد پاداش تصمیم های خوب و عواقب تصمیم های بد، ارزیابی کنند.

مراحل مختلف تصمیم گیری را با آنها طی کنید. به آنها کمک کنید تا گزینه های خود را بسنجند ، جوانب مثبت و منفی آن تصمیم را ارزیابی کنند و سپس به آنها اجازه دهید تصمیم نهایی را بگیرند تا ببینند اوضاع چگونه پیش می رود.

2-سلامت و بهداشت

ما همیشه به بچه هایمان می گوییم که حمام کنند، دندان هایشان را مسواک بزنند ، دست هایشان را بشویند و لباس هایشان  را عوض کنند اما هرگز به آنها نمی گوییم به چه دلیل .توضیح دهید که چرا سلامتی و بهداشت همیشه بخش مهمی از روزمره ی  آنها است. همزمان که فرزندانتان شروع به یادگیری این مهارت زندگی می کنند، یک چک لیست تنظیم کنید که به آنها امکان می دهد هنگام تکمیل هر کار ، آن را تیک بزنند.

وقتی این عادات سالم به مرور زمان ثابت شد ، چک لیست را بردارید . بچه های شما از نظر ذهنی چک لیست را در طول روز انجام می دهند بدون اینکه مجبور باشید مدام به آنها گوشزد کنید.

3-مدیریت زمان

هر پدر و مادری می داند که مدیریت زمان برای گذراندن روند روزمره ی زندگی چقدر مهم است. نه تنها آموزش وقت شناس بودن، انجام تکالیف و رعایت برنامه به فرزندان خردسال کمک می کند تا کار شما راحت تر شود ، بلکه یادگیری این مهارت به آن ها کمک می کند تا استاد تنظیم وقتشان بشوند و بتوانند همه کارها و اهدافشان  را بر اساس برنامه ریزی پیش ببرند.

4-تهیه میان وعده ی غذایی

حتی کم سن و سال ترین کودکان هم می توانند طرز تهیه غذا در آشپزخانه را یاد بگیرند. البته ما در مورد تهیه یک شام پنج نفره صحبت نمی کنیم.شما می توانید نحوه درست کردن یک ساندویچ آماده را به کودکان پیش دبستانی آموزش دهید و می توانید به کودکان دبستانی نحوه استفاده از مایکروویو را یادبدهید .در دوره ی نوجوانی ، بچه ها می توانند آشپزهای اصلی شما باشند.

با اعتماد به نفس بیشتر کودکان در آشپزخانه ، آنها می توانند مهارت های دیگر تهیه وعده های غذایی مانند یادگیری چگونگی بسته بندی ناهار خود ، انتخاب غذای سالم ، پختن یک وعده غذایی ساده روی اجاق گاز با نظارت بزرگسالان و برنامه ریزی وعده های غذایی خود را به سایر مهارت های زندگی اضافه کنند.

5-مدیریت پول توجیبی

بچه ها در مدرسه حساب کردن و ریاضیات ابتدایی را یاد میگیرند .در نتیجه می توانیم این درس ها را جلوتر ببریم و آنها را به مهارت های زندگی تبدیل کنیم که بتوانند هم اکنون در زندگی واقعی خود از آن استفاده کنند.

به فرزندان خود مدیریت موثر پول هایشان را بیاموزید تا بتوانند یاد بگیرند که چگونه پس انداز کنند ، عاقلانه خرج کنند ونحوه ی استفاده از کارت اعتباری را یاد بگیرند.این کار باعث می شود تا زمانی  که شروع به کاری می کنند و حقوق متعلق خود را بدست می آورند ، آمادگی بیشتری داشته باشند.

6-تمیز کردن خانه

باید به بچه های خود بدهیم که چگونه خانه را تمیز نگه دارند ، در نهایت آن ها باید روزی هنگام رفتن به دانشگاه و خانه خود این کار را انجام دهند.

با استفاده از چک لیست هایی متناسب با سن و سال  آن ها که شامل یادگیری چگونگی مرتب کردن تخت ، تخلیه ماشین ظرفشویی و گردگیری است ، شروع کنید. همچنین به فکر ریخت و پاش های روزانه بچه ها باشید و اینکه چگونه می توانند خودشان وسایل را جمع آوری و اتاق شان را مرتب کنند.

از آنجا که اسباب بازی ها به طرز عجیبی در خانه شما از یک اتاق به اتاق دیگر منتقل می شوند ، سبدی را انتخاب کنید که بچه ها بتوانند همه اسباب بازی هایشان را درون آن بیندازند تا در پایان روز آن را به اتاق خواب خود بازگردانند.برنامه ی روزانه خانه داری تنظیم کنید تا نظافت بخشی از برنامه معمول آن ها باشد و به آن پایبند باشید.

7-کمک در شست و شوی لباس ها

آموزش جمع کردن و تا کردن لباس های شسته شده به کودکان نه تنها یک مهارت زندگی برای آنان محسوب می شود،بلکه به شما هم در پیشبرد کارهایتان کمک میکند. کودکان نو پا می توانند با کمک به شما در زمینه شست و شو ، مانند مرتب سازی لباس بر اساس رنگ و جنس آن ، چیزهای زیادی بیاموزند. کودکان دبستانی می توانند نحوه کار با ماشین لباسشویی و خشک کن و مقدار استفاده مواد شوینده لباس را یاد بگیرند.

وقتی لباس از خشک کن خارج می شود ، می توانید به آنها نشان دهید که چگونه لباس های خود را جمع کرده و سرجایشان بگذارند. خیلی زود ، آن ها تمام  فرآیند شستن لباس های خود را به تنهایی انجام خواهند داد.

8-مدیریت خرید

“من این را می خواهم! من آن را می خواهم! من آن یکی را می خواهم!”

چند بار این حرف را شنیده اید که بچه های شما آب نبات ، اسباب بازی ، تی شرت ، توپ یا هر چیز دیگری را می خواهند؟ وقتی بزرگ تر می شویم ارزش پول و اهمیت مقایسه در خرید را درک می کنیم با این حال ، ما غالباً از این مهارت ارزشمند زندگی غافل هستیم که باید آن را به فرزندان خود آموزش دهیم.

دفعه بعدی که در فروشگاه هستید و فرزندتان چیزی با قیمت گران از شما می خواهد ،پول خود را سفت بچسبید ، وقت بگذارید تا تلفن خود را بیرون بیاورید و آن کالا را در سایت های مختلف خریدآنلاین جست و جو کنید. به کودک خود نشان دهید که هزینه آن کالا در فروشگاه های دیگر چقدر است و چه کالاهای قابل مقایسه ای وجود دارد که ممکن است از کیفیت بهتری برخوردار باشند.

آموزش خرید هوشمندانه به بچه ها و وقت گذاشتن برای مقایسه فروشگاه ها و کالا ها به آنها کمک می کند تا در هزینه های خود صرفه جویی کنند و بتوانند تصمیمات عاقلانه ای درباره انواع کالاهایی که انتخاب می کنند ،بگیرند.

9-سفارش دادن غذا در رستوران

ما به عنوان والدین فقط برای سهولت کار می خواهیم هر چه زودتر سفارش فرزندان خود را در رستوران ها بدهیم، اما اجازه دادن به اینکه بچه ها برای خودشان سفارش دهند،هم برایشان جالب است و  هم باعث افزایش اعتماد به نفس در آن ها می شود.

در بسیاری از رستوران ها در منوی سفارش، عکس غذا همراه لیست وجود دارد ، در ابتدا کودکان پیش دبستانی می توانند با تیک زدن و یا اشاره کردن آنچه می خواهند بخورند، سفارش دادن را شروع کنند. با افزایش اعتماد به نفس ، بچه ها می توانند به صورت شفاهی سفارشات خود را به پیشخدمت رستوران بگویند. به بچه ها یادآوری کنید که با کلمه ی لطفا سفارش خود را شروع کنند و در اتمام  از کلماتی مثل متشکرم استفاده نمایند.

10-آماده شدن

بچه ها در سنین پایین می توانند یاد بگیرند که چگونه به تنهایی آماده شوند. اجازه دهید لباس هایی را که روز بعد میخواهند بپوشند را قبل از خواب انتخاب کنند. ساعت زنگ داری را انتخاب کنید که تنظیم آن برایشان راحت باشد.باید خودشان موهایشان را شانه بزنند ومسواک کنند.

به عنوان مثال میتوانید چک لیست یا نقشه ای تهیه کنید که  تنظیم کردن زنگ هشدار، مسواک زدن ،شانه کردن موها،انتخاب و پوشیدن لباس ها و … را به آن ها یاد آوری کند. با این کار بچه ها به مرور یاد میگرند که به تنهایی کارهایشان را انجام دهند.

 

منبع:Life Skills You Should Teach Your Kids

اپلیکیشن آوا کیدز:

اپلیکیشن “اوا کیدز” به عنوان یک راهکار هوشمند و جامع برای تغذیه، آموزش، و مراقبت از کودکان معرفی می‌شود. این اپلیکیشن با توجه به سن، بیماری‌ها، و شرایط خاص هر کودک، برنامه غذایی شخصی‌سازی کرده و به والدین کمک می‌کند تا بهترین تغذیه را برای رشد و توسعه سالم فرزندان خود انتخاب کنند. از طریق مقالات، لالایی‌ها و پادکست‌های منحصر به فرد این اپلیکیشن، والدین قادر به یادگیری دقیق‌تر درباره بهترین روش‌ها و نکات برای پرورش فرزندان خود خواهند بود.

 

“اوا کیدز” با ارائه خدماتی هوشمند و شخصی‌سازی شده، به والدین اطلاعات دقیق و قابل اعتمادی در زمینه تغذیه و پرورش کودکان فراهم می‌کند. این اپلیکیشن به والدین این امکان را می‌دهد که با دسترسی به محتواهای آموزشی و تفریحی، تجربه‌ی یک محیط یادگیری چند بعدی را تجربه کنند. “اوا کیدز” نه تنها یک راهنمای قدرتمند در حوزه تغذیه کودکان است بلکه یک همراه هوشمند برای والدین در سفر پررنگ و چالش‌انگیز پرورش فرزندانشان نیز محسوب می‌شود.

توضیحات دکتر بهزاد مقدم، متخصص تغذیه کودکان در خصوص اپلیکیشن آواکیدز

مقالات مرتبط

اشتراک گذاری:

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه
    Verification: 21c1a9e26c75b00f