Author picture

کیدز 24

فهرست مطالب

کودکان نوپا دوست‌داشتنی‌ترین کارها را انجام می‌دهند: بغل‌های غیرمنتظره، جیغ زدن با خنده، و در آغوش گرفتن شما وقتی خسته هستند. اما همانطور که هر والدین یک کودک نوپا به شما خواهند گفت، آنها کارهای نه چندان دوست داشتنی نیز انجام می دهند، مانند لگد زدن، جیغ زدن… یا گاز گرفتن.

گاز گرفتن در کودکان در این سن بسیار رایج است، اما هنوز هم گاهی اوقات می تواند ناامید کننده و دشوار باشد. راه‌هایی وجود دارد که می‌توانید به عادت گاز گرفتن کودک نوپاتان پی ببرید. در اینجا نحوه کمک به مهار این نوع رفتار آورده شده است.

گاز گرفتن در کودکان کیدز24
گاز گرفتن در کودکان کیدز24

چرا کودکان نوپا گاز می گیرند؟

گاز گرفتن در اوایل کودکی بسیار رایج است. نوزادان و کودکان نوپا به دلایل مختلفی مانند دندان درآوردن یا کشف یک اسباب بازی یا شی جدید با دهان خود گاز می گیرند. همانطور که آنها شروع به درک علت و معلول می کنند، ممکن است فرد را گاز بگیرند تا ببینند آیا می توانند واکنشی نشان دهند یا خیر.

گاز گرفتن همچنین می تواند راهی برای کودکان نوپا برای جلب توجه یا بیان احساس خود باشد. ناامیدی، خشم و ترس احساسات قوی هستند و کودکان نوپا مهارت های زبانی برای برقراری ارتباط با احساسات خود ندارند. در عوض، آنها ممکن است گاز بگیرند به عنوان راهی برای گفتن: “به من توجه کن!” یا “من این را دوست ندارم!” کودکان نوپا همچنین ممکن است یاد بگیرند که گاز گرفتن می تواند به عنوان ابزاری برای دسترسی به یک مورد مورد نظر استفاده شود.

گاز گرفتن در پسرها کمی شایع تر است و معمولا بین اولین و دومین سالگرد تولد اتفاق می افتد. با بهبود زبان، گاز گرفتن کاهش می یابد.

چه چیزی می تواند به بچه ها کمک کند گاز نگیرند؟

والدین باید یک قانون تحمل صفر برای گاز گرفتن داشته باشند – در خانه، مهدکودک و جاهای دیگر. اگر این اتفاق افتاد، حتماً فوراً با آن برخورد کنید.

دفعه بعد که فرزندتان گاز گرفت، این مراحل را امتحان کنید:

• مرحله 1: آرام و محکم باشید. کودک خود را با قاطعیت “نه گاز گرفتن” خطاب کنید. یا “گزیدن درد می کند!” آن را ساده و آسان برای درک یک کودک نوپا نگه دارید. روشن کنید که گاز گرفتن اشتباه است، اما تا زمانی که فرزندتان به اندازه کافی بزرگ نشده است از توضیحات طولانی بپرهیزید. حفظ آرامش تا حد امکان به حل سریعتر وضعیت کمک می کند.

• مرحله 2: به قربانی آرامش دهید. توجه خود را به فردی که گاز گرفته است معطوف کنید، به خصوص اگر کودک دیگری باشد. در صورت وجود جراحت، محل را با آب و صابون تمیز کنید. اگر گزش عمیق یا خونریزی دارد، مراقبت های پزشکی را دریافت کنید.

• مرحله 3: در صورت نیاز، گزنده را راحت کنید. اغلب، کودکان نوپا متوجه نمی شوند که گاز گرفتن آسیب می زند. تسلی دادن به کودکی که از صدمه زدن به کسی احساس ناراحتی می کند، مشکلی ندارد. یک کودک نوپا بزرگتر ممکن است از اینکه به او اجازه داده شود پس از گاز گرفتن از دوستش دلداری دهد یا از او عذرخواهی کند، یاد بگیرد. اما اگر گزنده از این رفتار برای جلب توجه استفاده می کند، نمی خواهید این رفتار را با دادن آرامش و توجه تقویت کنید.

• مرحله 4: پیشنهادهای جایگزین. وقتی همه چیز آرام شد، جایگزین هایی برای گاز گرفتن پیشنهاد کنید، مانند استفاده از کلمات “نه”، “ایست” و “این مال من است” زمانی که می خواهید با دیگران ارتباط برقرار کنید. به عنوان مثال، به کودک خود نشان دهید که چگونه به یک همسال نزدیک شود، دست او را دراز کند، و سپس برای درخواست یک مورد بگویید «لطفا».

• مرحله 5: تغییر مسیر حواس پرتی با بچه های این سن معجزه می کند. اگر سطح احساسات و انرژی در حال افزایش است یا اگر کسالت در او ایجاد شده است، به تغییر توجه یک کوچولو به یک فعالیت مثبت تر، مانند رقصیدن با موسیقی، رنگ آمیزی، یا بازی کردن کمک کنید.

نظم و انضباط معمولاً ضروری نیست، زیرا بیشتر بچه‌ها متوجه نمی‌شوند که گاز گرفتن ضرر دارد. هرگز به کودکی که گاز گرفته است ضربه نزنید یا گاز نگیرید، زیرا این کار به کودک می آموزد که این رفتار خوب است.

اگر این مراحل را امتحان کنید و این رفتار متوقف نشد، ممکن است تایم اوت ها کمک کنند. کودکان نوپا مسن‌تر می‌توانند برای آرام شدن به یک مکان تعیین‌شده برای استراحت – صندلی آشپزخانه یا پله‌های پایین – بروند. به عنوان یک قانون کلی، حدود 1 دقیقه در هر سال راهنمایی خوبی برای تایم اوت است. ممکن است لازم باشد کودک نوپای خود را در زمان استراحت تحت نظر داشته باشید، اما مراقب باشید که به او توجه نکنید. کودک شما باید قبل از ترک محل استراحت، آرام و ساکت باشد.

گاز گرفتن در کودکان کیدز24
گاز گرفتن در کودکان کیدز24

برای اینکه کوچولوی خود را در مسیر درست نگه دارید:

• مقاوم باش. همیشه قانون “بدون گاز گرفتن” را تقویت کنید.

• از تقویت مثبت استفاده کنید. به جای پاداش دادن به اقدامات منفی با توجه، سعی کنید وقتی فرزندتان خوب رفتار می کند، او را تحسین کنید. می‌توانید برای تقویت جایگزین‌های مثبت برای گاز گرفتن، جمله‌ای مانند: «از نحوه استفاده از کلماتت خوشم می‌آید» یا «من دوست دارم به آرامی بازی کنی» بگویید.

• از پیش برنامه ریزی. کودکان نوپا ممکن است راحت‌تر باشند و تمایلی به گاز گرفتن نداشته باشند، اگر بدانند در موقعیت‌های جدید یا پر انرژی چه انتظاری دارند. اگر گاز گرفتن در مهد کودک اتفاق می افتد، ممکن است کودک خود را در محیطی آرام تر و کوچکتر قرار دهید.

• جایگزین پیدا کنید همانطور که مهارت های زبانی رشد می کند، می توانید به فرزندتان کمک کنید تا راه های بهتری برای ابراز احساسات دشوار پیدا کند. برای مثال، درخواست از بچه‌ها برای «استفاده از کلماتشان» زمانی که ناامید یا ناراحت هستند، می‌تواند به آرامش آنها کمک کند. اگر به کمک نیاز دارید، یک پزشک، مشاور یا متخصص رفتار می‌تواند راه‌هایی را برای آموزش کودکتان به مدیریت احساسات قوی و ابراز احساسات به شیوه‌ای سالم در میان بگذارد.

 

چه زمانی باید با دکتر تماس بگیرم؟

گاز گرفتن در نوزادان و کودکان نوپا رایج است، اما زمانی که بچه ها حدود 3 یا 4 سال دارند باید متوقف شود. اگر از این سن فراتر رفت، بیش از حد بود، به نظر می رسد بدتر می شود تا بهتر، و با سایر رفتارهای ناراحت کننده رخ می دهد، با پزشک کودک خود صحبت کنید. با هم می توانید علل و راه های مقابله با آن را بیابید.

 

 

 

 

اپلیکیشن آوا کیدز:

اپلیکیشن “آوا کیدز” به عنوان یک راهکار هوشمند و جامع برای تغذیه، آموزش، و مراقبت از کودکان معرفی می‌شود. این اپلیکیشن با توجه به سن، بیماری‌ها، و شرایط خاص هر کودک، برنامه غذایی شخصی‌سازی کرده و به والدین کمک می‌کند تا بهترین تغذیه را برای رشد و توسعه سالم فرزندان خود انتخاب کنند. از طریق مقالات، لالایی‌ها و پادکست‌های منحصر به فرد این اپلیکیشن، والدین قادر به یادگیری دقیق‌تر درباره بهترین روش‌ها و نکات برای پرورش فرزندان خود خواهند بود.

 

“آوا کیدز” با ارائه خدماتی هوشمند و شخصی‌سازی شده، به والدین اطلاعات دقیق و قابل اعتمادی در زمینه تغذیه و پرورش کودکان فراهم می‌کند. این اپلیکیشن به والدین این امکان را می‌دهد که با دسترسی به محتواهای آموزشی و تفریحی، تجربه‌ی یک محیط یادگیری چند بعدی را تجربه کنند. “اوا کیدز” نه تنها یک راهنمای قدرتمند در حوزه تغذیه کودکان است بلکه یک همراه هوشمند برای والدین در سفر پررنگ و چالش‌انگیز پرورش فرزندانشان نیز محسوب می‌شود.

توضیحات دکتر بهزاد مقدم، متخصص تغذیه کودکان در خصوص اپلیکیشن آواکیدز

مقالات مرتبط

اشتراک گذاری:

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه
    Verification: 21c1a9e26c75b00f