Author picture

کیدز 24

فهرست مطالب

تعریف اسهال و استفراغ(گاستروآنتریت):

 التهاب معده و روده را گویند که موجب اسهال و استفراغ یا هردو میشود و در کودکان شایع است.  اسهال و استفراغ معمولا بیماری خفیفی است،اما گاهی اوقات به خصوص در شیرخواران خطرناک است.

تعریف اسهال  :  افزایش در دفعات  اجابت مزاج، افزایش مقدار مدفوع یا تغییر در قوام مدفوع را گویند.

تعریف استفراغ :  بازگشت مواد غذایی هضم نشده از معده را گویند.

 علت گاستروآنتریت :  علت  بیماری ممکن است ویروسی یا میکروبی باشد.

 گاستروآنتریت ویروسی: دوره بیماری معمولا کمتر از یک هفته است،کودک ممکن است استفراغ هم داشته باشد که گاهی با تب همراه است.

گاستروآنتریت میکروبی: طول مدت بیماری بیشتر است.بیمار تب دارد،گاهی اسهال خونی دیده می شود و دردهای شکمی هنگام دفع وجود دارد.

 

گاستروآنتریت

 

علائم بیماری شامل : اسهال، استفراغ، ضعف،  بی اشتهایی، دردشکم و تب است.

– اگر کودک شما هریک از علائم زیر را داشت فورا با پزشک تماس بگیرید:

دردشکم، عدم تحمل غذا، امتناع از نوشیدن، فرو رفتگی چشم ها، خواب آلودگی غیرعادی، ادرار نکردن یا ادرار کردن به میزان کم، خشک بودن زبان، استفراغ، اسهال مکرر (به خصوص اگر آبکی باشد)  و اسهال خونی.

درمان بیماری : پزشک کودک شما را معاینه  می کند و تصمیم  میگیرد که درمان در منزل یا بیمارستان انجام شود.

درمان در منزل معمولا شامل : رعایت رژیم اسهالی با  وعده های غذایی بیشتر در فواصل کمتر (شیر مادر،سوپ،کته ماست،موز،سیب و مایعات غیر شیرین) طبق دستور پزشک و مصرف داروهای تجویز شده و تهیه محلول خوراکیORS با توجه به سن و شرایط کودک میباشد.

درمان در بیمارستان معمولا شامل: اجرای موارد  بالا به علاوه ی سرم درمانی ،  آنتی بیوتیک درمانی،انجام آزمایشات تشخیص(مدفوع،ادرار،خون)با نظر پزشک میباشد. استفاده از روش های کاهش اضطراب و استرس برای تسلط برخود در روند بهبودی کودکتان بسیار موثر خواهد بود.

پیشگیری از بیماری: پیشگیری از گسترش اسهال و استفراغ میکروبی آسان تر است.مثلا ظروف تغذیه کودک و نیز اسباب بازی های او را قبل از استفاده شستشو و ضدعفونی کنید.سعی کنید همه اعضای خانواده بهداشت شخصی خود را دقیقا رعایت کنند. غذاها را در دمای مناسب نگهداری کنید،اگر به کودک تخم مرغ میدهید آن را  6 دقیقه  بجوشانید تا کاملا سفت شود و مرغ  را  خوب بپزید .  نمیتوان  از آلوده  شدن کودک  به ویروس های ایجاد کننده  اسهال  و استفراغ  پیشگیری کرد ،  اما  پس از آلودگی، کودک نسبت به ویروس خاصی که باعث بیماری شده ،  مصونیت  می یابد. دادن  شیر  مادر  به شیرخوار،  خود  مهمترین عامل  کاهش ابتلا به اسهال در شیرخواران است.

 

اسهال و استفراغ
گاستروآنتریت

 

 رعایت بهداشت فردی

-دست های خود وکودک  را با آب و صابون بشویید (قبل از دادن شیر یا شروع تهیه غذا،پس از مصرف غذا،قبل و بعد از اجابت مزاج)

– میوه و سبزیجات را ضدعفونی شده مصرف نمایید .

– از دست فروشان و فروشندگان دوره گرد، خوراکی تهیه نفرمایید.

– غذای پخته شده را فورا میل نمایید (هرچه فاصله بین پخت غذا و مصرف آن کمتر باشد احتمال آلودگی کمتر است).

– از آب آشامیدنی سالم استفاده کنید،از مصرف یخ تهیه شده در خارج از منزل خودداری کنید.

–اگر در مناطقی زندگی می کنید که دسترسی به آب آشامیدنی تصفیه شده و لوله کشی شده وجود ندارد،حتما قبل از مصرف آب را بجوشانید.

– هنگام مسافرت و بیرون رفتن به قصد تفریح و ……. حتی الامکان از بطری های  آب  پلمپ شده استاندارد نمایید.

 

با آرزوی سلامتی و بهبودی فرزند دلبند شما

اپلیکیشن آوا کیدز:

اپلیکیشن “آوا کیدز” به عنوان یک راهکار هوشمند و جامع برای تغذیه، آموزش، و مراقبت از کودکان معرفی می‌شود. این اپلیکیشن با توجه به سن، بیماری‌ها، و شرایط خاص هر کودک، برنامه غذایی شخصی‌سازی کرده و به والدین کمک می‌کند تا بهترین تغذیه را برای رشد و توسعه سالم فرزندان خود انتخاب کنند. از طریق مقالات، لالایی‌ها و پادکست‌های منحصر به فرد این اپلیکیشن، والدین قادر به یادگیری دقیق‌تر درباره بهترین روش‌ها و نکات برای پرورش فرزندان خود خواهند بود.

 

“آوا کیدز” با ارائه خدماتی هوشمند و شخصی‌سازی شده، به والدین اطلاعات دقیق و قابل اعتمادی در زمینه تغذیه و پرورش کودکان فراهم می‌کند. این اپلیکیشن به والدین این امکان را می‌دهد که با دسترسی به محتواهای آموزشی و تفریحی، تجربه‌ی یک محیط یادگیری چند بعدی را تجربه کنند. “اوا کیدز” نه تنها یک راهنمای قدرتمند در حوزه تغذیه کودکان است بلکه یک همراه هوشمند برای والدین در سفر پررنگ و چالش‌انگیز پرورش فرزندانشان نیز محسوب می‌شود.

توضیحات دکتر بهزاد مقدم، متخصص تغذیه کودکان در خصوص اپلیکیشن آواکیدز

مقالات مرتبط

اشتراک گذاری:

  • آرزو نیسی
    ۱۳ شهریور, ۱۴۰۱ در ۱۵:۱۳

    مطلب بسیار مفید و عالی بود.

  • شهرام رادمان
    ۱۳ شهریور, ۱۴۰۱ در ۱۵:۱۵

    خیلی ممنون از اطلاعات مفیدتون

افزودن دیدگاه
Verification: 21c1a9e26c75b00f