Author picture

کیدز 24

فهرست مطالب

پزشکان از اصطلاحات پزشکی “اضافه وزن” یا “چاق” استفاده می کنند تا بفهمند که آیا فردی شانس بیشتری برای ابتلا به مشکلات سلامتی مرتبط با وزن دارد یا خیر.

اضافه وزن و چاقی چگونه تعریف می شوند؟

شاخص توده بدنی (BMI) از اندازه گیری قد و وزن برای تخمین چربی بدن افراد استفاده می کند. اما محاسبه BMI به تنهایی می تواند پیچیده باشد. یک راه ساده تر، استفاده از ماشین حساب BMI است .

پس از محاسبه BMI و رسم نتیجه بر روی نمودارهای استاندارد BMI، پزشکان از چهار دسته برای توصیف وزن در کودکان 2 تا 19 ساله استفاده می کنند:

• کمبود وزن: BMI زیر صدک 5

• وزن طبیعی: BMI در صدک 5 و کمتر از صدک 85

• اضافه وزن: BMI در صدک 85 و زیر 95

• چاق: BMI در صدک 95 یا بالاتر

برای کودکان کمتر از 2 سال، پزشکان به جای BMI از نمودارهای وزن برای قد استفاده می کنند تا تعیین کنند وزن نوزاد با قد آنها چگونه مقایسه می شود. کودک زیر 2 سال که در صدک 95 یا بالاتر باشد، اضافه وزن در نظر گرفته می شود.

برای مشاوره با متخصص تغذیه روی لینک زیر بزنید.

رزرو نوبت کیدز24

BMI معیار کاملی برای اندازه گیری چربی بدن نیست و در برخی موارد می تواند گمراه کننده باشد. به عنوان مثال، یک فرد عضلانی ممکن است بدون اضافه وزن، BMI بالایی داشته باشد (عضله اضافی به وزن بدن اضافه می کند – اما نه چاق). همچنین، تفسیر BMI ممکن است در دوران بلوغ، زمانی که کودکان دوره های رشد سریع دارند، دشوار باشد. به یاد داشته باشید، BMI معمولاً شاخص خوبی برای چربی بدن است، اما اندازه گیری مستقیم نیست .

اگر نگران وزن فرزندتان هستید، او را نزد پزشک ببرید. پزشک در مورد عادات غذا خوردن و فعالیت سؤال می کند و پیشنهاداتی در مورد چگونگی ایجاد تغییرات سالم در سبک زندگی ارائه می دهد. همچنین ممکن است پزشک آزمایش خون را برای بررسی برخی از مشکلات پزشکی مرتبط با چاقی تجویز کند.

بسته به BMI (یا اندازه گیری وزن به ازای طول) و سلامتی فرزندتان، پزشک ممکن است شما را به یک متخصص تغذیه یا یک برنامه مدیریت وزن ارجاع دهد.

چرا کودکان اضافه وزن یا چاق می شوند؟

مواردی که می تواند به اضافه وزن فرد کمک کند عبارتند از عادات غذایی نامناسب، ورزش نکردن کافی، ژنتیک یا ترکیبی از اینها. عدم دسترسی به غذای سالم و مکان های امن برای فعالیت، چالشی برای بسیاری از خانواده ها است. به ندرت، افزایش بیش از حد وزن ممکن است به دلیل یک مشکل غدد درون ریز، سندرم ژنتیکی یا برخی داروها باشد.

رژیم غذایی و سبک زندگی

ما اغلب غذاهایی را انتخاب می کنیم که سریع و آسان هستند – از فست فود گرفته تا وعده های غذایی و میان وعده های فرآوری شده و از پیش بسته بندی شده. برنامه‌های پرمشغله می‌تواند زمان کمی برای درست کردن وعده‌های غذایی سالم‌تر یا انجام برخی ورزش‌ها باقی بگذارد. اندازه سهم ، در خانه و خارج از خانه، بسیار بزرگ است.

به علاوه، زندگی مدرن بی تحرک است. بچه ها اغلب زمان بیشتری را به بازی با وسایل الکترونیکی می گذرانند تا اینکه به طور فعال بیرون بازی کنند. کودکانی که زمان زیادی را جلوی صفحه نمایش می گذرانند بیشتر در معرض اضافه وزن هستند. زمان تماشای صفحه نیز با خواب تداخل دارد. کودکانی که خواب کافی ندارند بیشتر در معرض اضافه وزن هستند.

ورزش و فعالیت بدنی

بسیاری از کودکان فعالیت بدنی کافی ندارند. کودکان و نوجوانان بزرگتر باید هر روز 1 ساعت یا بیشتر ورزش متوسط ​​تا شدید داشته باشند، از جمله هوازی . و فعالیت های تقویت کننده عضلات و استخوان. کودکان 2 تا 5 ساله باید حداقل 3 ساعت در هر روز فعال باشند.

ژنتیک

ژنتیک می تواند در وزن بچه ها نقش داشته باشد. ژن های ما به تعیین نوع بدن و نحوه ذخیره و سوزاندن چربی در بدن کمک می کنند. اما ژن ها به تنهایی نمی توانند بحران چاقی فعلی را توضیح دهند. از آنجایی که هم ژن‌ها و هم عادت‌ها از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شوند، ممکن است چندین عضو خانواده با وزن دست و پنجه نرم کنند.

افراد یک خانواده معمولاً الگوهای غذایی، رفتارهای کم تحرک و سطح فعالیت بدنی مشابهی دارند. اگر والدین دارای اضافه وزن یا چاق باشند، احتمال اضافه وزن کودک افزایش می یابد.

اضافه وزن چه مشکلات سلامتی می تواند ایجاد کند؟

افرادی که BMI بالایی دارند بیشتر در معرض مشکلات سلامتی مرتبط با وزن هستند. اینها عبارتند از دیابت نوع 2، فشار خون بالا و کلسترول بالا که همگی در گذشته به عنوان بیماری های بزرگسالان در نظر گرفته می شدند.

کودکان و نوجوانان دارای اضافه وزن نیز ممکن است دارای موارد زیر باشند:

مشکلات استخوان و مفاصل

• تنگی نفس که ورزش، ورزش یا هر فعالیت بدنی را سخت‌تر می‌کند. همچنین می تواند  علائم آسم را بدتر کند یا باعث شود بچه ها به آسم مبتلا شوند.

• خواب بی قرار یا مشکلات تنفسی در شب، مانند  آپنه انسدادی خواب

• تمایل به بلوغ زودتر بچه‌های دارای اضافه وزن ممکن است قد بلندتر و از نظر جنسی بالغ‌تر از همسالان خود باشند، و این توقع را افزایش می‌دهد که باید به اندازه سنی که به نظر می‌رسند رفتار کنند، نه به اندازه سنشان.

• سیکل های قاعدگی نامنظم و مشکلات باروری در بزرگسالی

• بیماری کبد و کیسه صفرا

عوامل خطر قلبی عروقی (از جمله فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت) که در دوران کودکی ایجاد می شوند می توانند منجر به بیماری قلبی و سکته در بزرگسالی شوند. پیشگیری یا درمان اضافه وزن و چاقی در کودکان ممکن است به محافظت از آنها در برابر این مشکلات با افزایش سن کمک کند.

کودکان همچنین ممکن است مشکلات عاطفی داشته باشند (مانند عزت نفس پایین )، و ممکن است توسط همسالان مورد آزار و اذیت، آزار و اذیت قرار گیرند یا طرد شوند. کودکانی که از وزن خود ناراضی هستند ممکن است در معرض خطرات زیر باشند:

• رژیم غذایی ناسالم و  اختلالات خوردن

• افسردگی

• سوء مصرف مواد

چگونه از اضافه وزن و چاقی جلوگیری کنیم؟

جلوگیری از اضافه وزن کودکان به معنای انتخاب نحوه غذا خوردن، ورزش و گذراندن وقت خانواده شماست. کمک به کودکان برای اتخاذ یک سبک زندگی سالم با والدینی آغاز می شود که الگوبرداری می کنند.

برای حفظ وزن مناسب بچه‌ها در هر سنی، رویکرد خانواده را در پیش بگیرید. تغذیه سالم و ورزش را به یک امر خانوادگی تبدیل کنید. با اجازه دادن به فرزندانتان در برنامه ریزی و تهیه وعده های غذایی سالم، آنها را درگیر کنید. هنگام خرید مواد غذایی آنها را همراه داشته باشید . به آنها بیاموزید که چگونه انتخاب های غذایی خوبی داشته باشند.

سعی کنید از این تله های رایج اجتناب کنید:

• به بچه ها برای رفتار خوب پاداش ندهید یا سعی نکنید با شیرینی ها یا خوراکی ها رفتار بد را متوقف کنید. با پزشک خود در مورد راه های دیگر تغییر رفتار صحبت کنید.

• خط مشی صفحه تمیز نداشته باشید. حتی نوزادان از شیشه شیر یا سینه دور می‌شوند تا سیگنال‌هایی ارسال کنند که سیر شده‌اند. اگر بچه ها راضی هستند، آنها را مجبور نکنید که به خوردن ادامه دهند. این ایده را تقویت کنید که آنها باید فقط زمانی که گرسنه هستند غذا بخورند و زمانی که سیر شدند دست از غذا بکشند.

• در مورد “غذاهای بد” صحبت نکنید یا تمام شیرینی ها و تنقلات مورد علاقه را به طور کامل ممنوع نکنید. بچه ها ممکن است طغیان کنند و در خوردن غذاهای ممنوعه خارج از خانه زیاده روی کنند یا به تنهایی آنها را دزدکی وارد خانه کنند. بیشتر اوقات غذاهای سالم سرو کنید و هر چند وقت یکبار خوراکی ارائه دهید.

برای مشاوره با متخصص غدد روی لینک زیر بزنید.

رزرو نوبت کیدز24

توصیه های سن

توصیه های دیگر برای کودکان در تمام سنین:

• از تولد تا یک سالگی: علاوه بر فواید سلامتی فراوان، شیردهی ممکن است به جلوگیری از افزایش وزن بیش از حد کمک کند. توصیه های پزشک خود را در مورد زمان معرفی غذاهای جامد دنبال کنید.

• سنین ۱ تا ۵ سالگی: عادت های خوب را زود شروع کنید. با ارائه انواع غذاهای سالم به شکل دادن به ترجیحات غذایی کمک کنید. تمایل طبیعی بچه ها را به فعال بودن تشویق کنید و به آنها کمک کنید تا مهارت های خود را توسعه دهند.

• سنین 6 تا 12 سال: بچه ها را تشویق کنید که هر روز از نظر بدنی فعال باشند، چه از طریق یک تیم ورزشی سازماندهی شده یا در زمان استراحت فعال باشند. بچه های خود را در خانه با فعالیت های روزمره مانند بازی در بیرون از خانه یا پیاده روی خانوادگی فعال نگه دارید. به آنها بیاموزید که انتخاب های غذایی خوبی داشته باشند و آنها را در تهیه غذا، مانند بسته بندی ناهار، مشارکت دهید.

• رده سنی 13 تا 18: به نوجوانان بیاموزید که چگونه غذاها و میان وعده های سالم را در خانه تهیه کنند. آنها را تشویق کنید تا در بیرون از خانه انتخاب های سالمی داشته باشند و هر روز فعال باشند.

• همه سنین: زمان تلویزیون، تلفن، رایانه و بازی های ویدیویی را کاهش دهید و از خوردن جلوی صفحه نمایش (تلویزیون یا موارد دیگر) خودداری کنید. انواع غذاهای سالم سرو کنید و تا جایی که ممکن است وعده های غذایی خانوادگی را با هم میل کنید. کودکان را به خوردن صبحانه هر روز تشویق کنید . روزانه حداقل 5 وعده میوه و سبزیجات مصرف کنید. و نوشیدنی های شیرین شده با شکر مانند نوشابه، آب میوه و نوشیدنی های ورزشی را محدود کنید. مطمئن شوید که خواب کافی دارند.

با بچه ها در مورد اهمیت خوب غذا خوردن و فعال بودن صحبت کنید. با خوب غذا خوردن، ورزش منظم و ایجاد عادات سالم در زندگی روزمره خود الگو باشید. آن را به یک امر خانوادگی تبدیل کنید و یک سبک زندگی سالم طبیعت دوم برای همه خواهد بود.

اپلیکیشن آوا کیدز:

اپلیکیشن “آوا کیدز” به عنوان یک راهکار هوشمند و جامع برای تغذیه، آموزش، و مراقبت از کودکان معرفی می‌شود. این اپلیکیشن با توجه به سن، بیماری‌ها، و شرایط خاص هر کودک، برنامه غذایی شخصی‌سازی کرده و به والدین کمک می‌کند تا بهترین تغذیه را برای رشد و توسعه سالم فرزندان خود انتخاب کنند. از طریق مقالات، لالایی‌ها و پادکست‌های منحصر به فرد این اپلیکیشن، والدین قادر به یادگیری دقیق‌تر درباره بهترین روش‌ها و نکات برای پرورش فرزندان خود خواهند بود.

 

“آوا کیدز” با ارائه خدماتی هوشمند و شخصی‌سازی شده، به والدین اطلاعات دقیق و قابل اعتمادی در زمینه تغذیه و پرورش کودکان فراهم می‌کند. این اپلیکیشن به والدین این امکان را می‌دهد که با دسترسی به محتواهای آموزشی و تفریحی، تجربه‌ی یک محیط یادگیری چند بعدی را تجربه کنند. “اوا کیدز” نه تنها یک راهنمای قدرتمند در حوزه تغذیه کودکان است بلکه یک همراه هوشمند برای والدین در سفر پررنگ و چالش‌انگیز پرورش فرزندانشان نیز محسوب می‌شود.

توضیحات دکتر بهزاد مقدم، متخصص تغذیه کودکان در خصوص اپلیکیشن آواکیدز

مقالات مرتبط

اشتراک گذاری:

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه
    Verification: 21c1a9e26c75b00f