التهاب ریه ( برونشیت )

برونشیت کیدز24
Author picture

کیدز 24

فهرست مطالب

برونشیت چیست؟

برونشیت زمانی است که پوشش لوله های تنفسی بزرگ ملتهب می شود (متورم و قرمز می شود). این راه های هوایی که لوله های برونش نامیده می شوند، نای را به ریه ها متصل می کنند . پوشش ظریف آنها مخاط می سازد و اندام ها و بافت های درگیر در تنفس را می پوشاند و از آنها محافظت می کند.

برونشیت کیدز24
التهاب ریه کیدز24

برونشیت (brong-KYE-tis) می تواند:

• ورود و خروج هوا از ریه ها را سخت کنید.

• بافت های پوشش لوله برونش را تحریک می کند. سپس، آنها بیش از حد مخاط تولید می کنند.

شایع ترین علامت برونشیت سرفه پایدار است.

برونشیت (التهاب ریه)
برونشیت (التهاب ریه)

انواع برونشیت (التهاب ریه) چیست؟

برونشیت می تواند حاد یا مزمن باشد:

برونشیت حاد به سرعت ظاهر می شود و می تواند علائم شدیدی ایجاد کند. اما بیشتر از چند هفته طول نمی کشد. ویروس ها باعث بیشتر موارد برونشیت می شوند. بسیاری از ویروس های مختلف می توانند دستگاه تنفسی را آلوده کرده و به لوله های برونش حمله کنند. عفونت توسط برخی از باکتری ها نیز می تواند باعث برونشیت حاد شود. اکثر افراد در مقطعی از زندگی خود به برونشیت حاد مبتلا می شوند.

برونشیت مزمن در کودکان نادر است. این می تواند خفیف تا شدید باشد و طولانی تر (از چند ماه تا چند سال) طول بکشد. شایع ترین علت برونشیت مزمن سیگار کشیدن است . لوله های برونش ملتهب و تحریک می شوند و به مرور زمان مخاط زیادی تولید می کنند. افرادی که برونشیت مزمن دارند، بیشتر در معرض خطر عفونت های باکتریایی راه هوایی و ریه ها مانند ذات الریه هستند.


التهاب ریه (برونشیت)

علائم و نشانه های برونشیت (التهاب ریه) چیست؟

برونشیت حاد اغلب با سرفه های خشک و آزاردهنده شروع می شود از پوشش لوله های برونش.

علائم دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:

• سرفه ای که باعث ایجاد مخاط غلیظ سفید، زرد یا سبز می شود

• احساس تنگی نفس

• درد یا احساس سفتی در قفسه سینه

• خس خس (صدای سوت یا خش خش همراه با تنفس)

• سردرد

• به طور کلی احساس بیماری می کند

• تب

• لرز

برای افراد مبتلا به برونشیت مزمن:

• بهبودی پس از سرماخوردگی و سایر بیماری های رایج تنفسی ممکن است بیشتر از حد معمول طول بکشد.

• خس خس سینه، احساس تنگی نفس و سرفه ممکن است هر روز اتفاق بیفتد.

• تنفس می تواند سخت تر و سخت تر شود.

چه چیزی باعث برونشیت می شود؟

برونشیت حاد معمولاً توسط یک ویروس ایجاد می شود. ممکن است همراه یا بعد از سرماخوردگی یا سایر عفونت های تنفسی رخ دهد. ویروس ها می توانند پخش شوند:

• هنگامی که فرد مبتلا به برونشیت سرفه می کند و قطرات عفونی را به هوا می فرستد

• هنگامی که شخصی پس از تماس با مایعات تنفسی یک فرد آلوده، دهان، چشم یا بینی خود را لمس می کند.

مواردی که افراد را در معرض خطر برونشیت مزمن قرار می دهد عبارتند از:

• سیگار کشیدن حتی برای مدت کوتاه

• بودن در اطراف دود تنباکو

• قرار گرفتن در معرض دودهای شیمیایی و سایر آلاینده های هوا برای مدت طولانی

برونشیت چگونه تشخیص داده می شود؟

وقتی پزشکان به برونشیت مشکوک شوند، معاینه ای انجام می دهند و با گوشی پزشکی به صدای قفسه سینه کودک گوش می دهند تا خس خس سینه و احتقان را بررسی کنند.

هیچ آزمایشی برای تشخیص برونشیت لازم نیست. اما پزشک ممکن است برای رد کردن شرایطی مانند ذات الریه ، عکس رادیوگرافی قفسه سینه را تجویز کند. گاهی اوقات پزشکان برای بررسی آسم یک آزمایش تنفسی (به نام اسپیرومتری ) انجام می دهند. برخی از کودکانی که به نظر می رسد به شدت به برونشیت مبتلا می شوند – با سرفه، خس خس سینه و تنگی نفس – ممکن است به جای آن آسم داشته باشند.

مراقبت در منزل به اکثر کودکان مبتلا به برونشیت کمک می کند تا احساس بهتری داشته باشند. پزشک به کودکان و نوجوانان توصیه می کند:

• مایعات زیادی بنوشید

• استراحت کافی داشته باشید

برای برخی از کودکان یا نوجوانان بزرگتر، پزشکان ممکن است بگویند که دادن داروی سرفه بدون نسخه یا نسخه ای برای کاهش سرفه اشکالی ندارد. آنها همچنین گاهی اوقات یک برونکودیلاتور (brong-ko-DY-lay-ter) یا سایر داروهایی که آسم را درمان می کنند تجویز می کنند. اینها به آرامش و باز شدن لوله های برونش و پاکسازی مخاط کمک می کنند تا تنفس راحت تر شود. کودکان معمولاً این داروها را از طریق دستگاه های استنشاقی یا نبولایزر دریافت می کنند.

یک کودک یا نوجوان مبتلا به برونشیت مزمن باید از نزدیک شدن به هر چیزی که لوله های برونش را تحریک می کند اجتناب کند. برای افرادی که سیگار می کشند، این به معنای ترک است. دود تنباکو عامل بیش از 80 درصد از کل موارد برونشیت مزمن است. افراد سیگاری نیز مدت زمان بیشتری طول می کشد تا پس از برونشیت حاد و سایر عفونت های تنفسی بهبود یابند.

برونشیت چگونه درمان می شود؟

پزشکان برای برونشیت ناشی از ویروس آنتی بیوتیک تجویز نمی کنند. آنتی بیوتیک ها فقط علیه باکتری ها عمل می کنند نه ویروس ها.

درمان سریع برونشیت مزمن 

عسل با خاصیت ضد باکتری و ضد التهابی در درمان سریع برونشیت(التهاب ریه) موثر است . علاوه بر آن زنجبیل هم خاصیت ضد سرفه دارد و التهاب را از بین میبرد .

از دیگر راه های درمان سریع گرفتن دوش اب گرم است که موجب خروج خلط از گلو می شود .

استفاده از بخور اب گرم هم توسط پزشکان توصیه می شود . ترکیبات شیمیایی و گیاهی متعددی هم برای سرکوب سرفه یا رقیق کردن خلط استفاده میشوند که از جمله آنها  میتوان  به شربت گایافنزین و یا استفاده از گیاهان دارویی مثل آویشن، پیچک و پامچال اشاره کرد.

عسل برای درمان التهاب و برونشیت
عسل برای درمان التهاب  ریه و برونشیت

آیا می توان از برونشیت پیشگیری کرد؟

شستن خوب و مکرر دست ها می تواند به جلوگیری از گسترش بسیاری از میکروب هایی که باعث برونشیت می شوند، به ویژه در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند.

هر کسی را در خانواده خود که سیگار می کشد تشویق کنید تا سیگار را ترک کند. از کودکان – با یا بدون برونشیت – در برابر دود سیگار محافظت کنید. می تواند آنها را در معرض خطر عفونت های ویروسی و افزایش احتقان در راه های هوایی قراردارد .

همچنین در اینجا میتوانید مطالب مربوط به التهاب را مطالعه کنید .

اپلیکیشن آوا کیدز:

اپلیکیشن “آوا کیدز” به عنوان یک راهکار هوشمند و جامع برای تغذیه، آموزش، و مراقبت از کودکان معرفی می‌شود. این اپلیکیشن با توجه به سن، بیماری‌ها، و شرایط خاص هر کودک، برنامه غذایی شخصی‌سازی کرده و به والدین کمک می‌کند تا بهترین تغذیه را برای رشد و توسعه سالم فرزندان خود انتخاب کنند. از طریق مقالات، لالایی‌ها و پادکست‌های منحصر به فرد این اپلیکیشن، والدین قادر به یادگیری دقیق‌تر درباره بهترین روش‌ها و نکات برای پرورش فرزندان خود خواهند بود.

 

“آوا کیدز” با ارائه خدماتی هوشمند و شخصی‌سازی شده، به والدین اطلاعات دقیق و قابل اعتمادی در زمینه تغذیه و پرورش کودکان فراهم می‌کند. این اپلیکیشن به والدین این امکان را می‌دهد که با دسترسی به محتواهای آموزشی و تفریحی، تجربه‌ی یک محیط یادگیری چند بعدی را تجربه کنند. “اوا کیدز” نه تنها یک راهنمای قدرتمند در حوزه تغذیه کودکان است بلکه یک همراه هوشمند برای والدین در سفر پررنگ و چالش‌انگیز پرورش فرزندانشان نیز محسوب می‌شود.

توضیحات دکتر بهزاد مقدم، متخصص تغذیه کودکان در خصوص اپلیکیشن آواکیدز

مقالات مرتبط

اشتراک گذاری:

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه
    Verification: 21c1a9e26c75b00f