معرفی بهترین ایده های جایگزین تنبیه کودکان

تربیت کودکان تنبیه
Author picture

کیدز 24

فهرست مطالب

امروزه بچه ها در خانواده های بسیار کم جمعیت رشد می کنند که روابط احساسی و اجتماعی آنها در بین خانواده بسیار کم می‌باشد که باعث می‌شود صدمات بسیار زیادی به روحیه و روان آنها وارد شود. بسیاری از خانواده ها برای اینکه کودک خود را مواخذه کنند و یا اینکه اشتباهات آنها را گوشزد کنند آنها را تنبیه می کنند. در این مطلب قصد داریم در مورد اثرات مخرب تنبیه بدنی کودکان با شما صحبت کنیم و اینکه آیا کودکان باید تنبیه بشوند و یا خیر، در حالی که تنبیه بخش بسیار مهم تربیت کودکان است که به روش های گوناگونی می توان آن را برای کودکان اعمال کرد. کودکان باید در هنگام تنبیه کردن، درست و غلط مفهوم کار را به خوبی بدانند. در اینجا قصد داریم به این مورد بپردازیم که آیا کودکان را تنبیه کنیمو ایده های جایگزین تنبیه کودک را برایتان عنوان نماییم.

روش های تنبیه کودک ۴ ساله

سن ۴ سالگی کودک به عنوان یکی از مهم ترین مراحل رشد کودک محسوب می شود که خلاقیت و قدرت تخیل کودک کاملا شکوفا می شود و کودک را بازیگوش یا سرکش و آرام و گوشه گیر نشان می دهد،پس ما باید ابتدا کودک خود را بشناسیم و بدانیم کودک ما در چه مرحله ای است و اینکه آیا خوب و بد را از هم تشخیص می دهد و سپس درباره اشتباهاتی که انجام می دهد او را تنبیه کنیم، اما بهترین تنبیه برای یک کودک ۴ ساله بی محلی و بی توجهی به کارهای بد می باشد. بهتر است در هنگامی که یک کار خوب انجام می دهد او را تشویق کنیم و در هنگامی که کار بدی انجام می دهد، بی محلی کرده تا او متوجه کار اشتباه خود شود. بهتر است بی محلی کردن در زمان کوتاهی باشد، سپس درباره کار اشتباه با او صحبت کنیم و او را متوجه کنیم که چرا و به چه دلیل به او بی محلی کرده‌ایم.  به هیچ عنوان نباید با کودک تماس فیزیکی داشته باشید و یا با خشونت و تنبیه بدنی او را تنبیه کنید تا متوجه اشتباه خود شود.

روش های تنبیه کودک ۴ ساله

همچنین بخوانید: آیا کودکان همیشه باید راست بگویند؟

 

تنبیه کودکان چه عوارضی دارد؟

بسیاری از والدین سعی می کنند کودکان خود را در زمانی که یک کار اشتباه می کنند تنبیه بدنی کنند در صورتی که تنبیه بدنی بسیار کار خطرناکی است و باعث می شود که کودک سرخورده و افسرده شود و یک روش کاملا اشتباه برای تربیت کودکان می باشد. تنبیه کودکان عوارض بسیار زیادی دارد و در اینجا می خواهیم بیان کنیم که تنبیه کودکان چه عوارضی دارد. باید بدانید که به هیچ عنوان نباید از تنبیه کردن برای تربیت کودکان خود استفاده کنید، به خصوص تنبیه بدنی. تنبیه برای کودکان بسیار ناپسند می باشد و باعث صدمات روحی و لطمه به شخصیت آنها وارد می شود که شاید برای کودکان تنبیه معنی و مفهوم درستی نداشته باشد و یا اینکه متوجه نباشند به چه دلیل تنبیه می شوند.

چشم پزشکی

رزرو نوبت دهی اینترنتی متخصص کودکان

شما عزیزان می توانید برای رزرو نوبت اینترتی پزشک مود نظر خود بر روی دکمه مقابل، کلیک کنید.

تنبیه کردن کودکان عوارض بسیار زیادی دارد که در طول بلند مدت ممکن است که باعث درگیری های ذهنی و روحی و شخصیتی کودک شود. از جمله عوارضی که می تواند تنبیه کودکان در پیداشته باشد این است که عزت نفس کودک را پایین می آورد و کودک شما دچار اختلال شخصیت شده و نمی تواند ارتباط درستی با دیگران برقرار کند و اعتماد به نفس کودک در پایین ترین سطح ممکن پایین می آید و باعث می شود کودکی گوشه گیر و تنها تحویل جامعه بدهید. همچنین تنبیه کردن بیش از حد و مداوم باعث لجباز شدن کودک می شود و باعث می شود کودک شما دائما با شما در جدال و جنگ باشد و تمام کارها و وظایفی که به کودک خود می سپارید را انجام ندهد و با لجاجت سعی کند مخالف حرف های شما عمل نماید، پس باعث می‌شود کودک شما دیگر به شما اطمینان نداشته باشد و تمام حرف هایی که شما ممکن است در آینده به او بزنید یک حرف بی اساس و بی پایه باشد که هیچ اعتقادی به حرف های نصیحت آمیز و مهربانانه شما نداشته باشد. همچنین تنبیه باعث می شود که کودک نسبت به خود احساس بدی داشته باشد و اثرات منفی آن باعث می شود که در شخصیت کودک اختلال به وجود بیاید. تنبیه بر سلامت روان کودک تأثیر می گذارد و باعث مشکلات بسیاری می شود، به خصوص کتک زدن کودکان موثر نیست. کتک زدن و تنبیه بدنی کودک هیچ فایده ای برای کاهش رفتارهای بد فرزندان شما ندارد. تنبیه کودکان با آمپول هم یکی از روش های رایج بسیاری از والدین برای تنبیه کودکان می باشد که یک روش بسیار بی رحمانه سخت و رنج آور برای کودکان است، چرا که باعث می‌شود آنها از دکتر رفتن خودداری کنند.

همچنین بخوانید: ترس کودک از پزشک

تنبیه کودک از چه سنی؟؟

شاید برای شما این سوال پیش بیاید که آیا کودکان را تنبیه کنیم یا نه. این سوال بسیاری از والدین است که کودکان لجباز شیطان و یا بازیگوشی دارند که دائم از حرف‌های آنها سرکشی می کنند یا کودکانی که کارهای شخصی خود را انجام نمی دهند و نیاز دارند که دائماً کارهای آنها را دیگران انجام دهند و بعضی وقت ها پیش می آید والدین از این کار کودکان خسته می شوند و سعی می کنند با یک روشی آنها را تنبیه کنند تا آنها متوجه اشتباه خود بشوند. بسیاری از کودکان خطایی را که انجام می دهند از روی ناآگاهی است و نمی دانند کاری که انجام می دهند اشتباه است و ممکن است برای آنها خطرآفرین باشد و متوجه خطا و اشتباه خود نمی شوند، پس باید کودک شما به سنی برسد که خوب و بد را از هم تشخیص بدهد و کار خطایی که انجام داده است را به گردن بگیرد. پس بهترین زمان برای اینکه شما متوجه شوید زمان مناسب برای تنبیه کودکتان است، زمانی است که کودک متوجه اشتباه خود باشد و این موضوع در همه کودکان متغیر است.

بعضی کودکان در سن سه سالگی متوجه اشتباهشان هستند اما بعضی اوقات کودک در هفت سالگی هم متوجه اشتباه خود نمی شود، پس شما باید بر اساس سن کودک و اینکه شرایط عقلی و رشدی او چگونه می باشد تنبیه را برای کودک خود انتخاب کنید. تنبیه کردن هر کودکی مناسب با سن و شرایط رشد عقلی آنها باید انتخاب شود.

تنبیه کودک از چه سنی؟؟

انواع تنبیه کودک

بعضی افراد کودکان را با تهدید کردن تنبیه می‌کنند و بعضی سعی می کنند کودکان را با تنبیه فلفل در دهانشان آنها را سازگار کنند و حتی شده بعضی از والدین با آمپول کودکان را تنبیه می کنند، چرا که تنبیه کودکان با آمپول برای آنها بسیار سخت و آزاردهنده خواهد بود و باعث می‌شود آنها در هنگام بیماری این ترس را داشته باشند که به وسیله آمپول شما آنها را تنبیه کنید، پس در هنگامی که قصد دارید کودک خود را تنبیه کنید یه اثرات مخرب آن توجه داشته باشید و تنبیه ای را انتخاب کنید که باعث نشود کودک ترس و واهمه در دلش بیفتد.

انواع تنبیه کودک وجود دارد که شما می توانید با مشاوره از یک روانپزشک یا روانشناس این تنبیه ها را یاد بگیرید و هیچ آسیب و صدمه ای به روان و جسم کودک وارد نشود و کودک سرکش شما را آرام کند.

همچنین بخوانید : پیامدها و عواقب منفی تنبیه بدنی کودکان چیست؟

آثار نامطلوب تنبیه کودکان

آثار نامطلوب تنبیه کودکان در بزرگسالی آنها بسیار تاثیرگذار می باشد و باعث می شود مشکلات شدید و بسیار زیادی را برای کودکان به وجود بیاورد. در اینجا چند نمونه از آثار مخرب تنبیه کودکان را برایتان بیان می کنیم تا بیشتر با تاثیر مخرب و منفی این رفتار آشنا شوید.

مهم ترین تاثیری که تنبیه بر کودکان دارد، این است که عزت نفس کودکان را بسیار کاهش می دهد و طبق تحقیقات و آزمایش های زیادی که روی کودکان مختلف با روش تربیتی متفاوت صورت گرفته است، نشان داده است که تنبیه کودکان باعث می شود که آنها در بزرگسالی ضد اجتماعی و حتی افسرده و گوشه گیر باشند و کودکانی باشند که دائماً با چاقی و افسردگی دست و پنجه نرم می کنند.

این افراد معمولاً در کودکی توسط والدین خود تنبیه یا تحقیر شده اند که اثرات بسیار منفی آن در بزرگسالی آنها کاملاً نمایان می باشد و از تجربیات بد و بسیار مخرب خود در کودکی بیان می کنند.

همچنین کودکی که تنبیه می شود رابطه عاطفی خوبی با پدر و مادر خود ندارد و نمی تواند در آینده با همسر و فرزندان خود رابطه خوب و دوستانه داشته باشد و حالت تنفر و انزجار از دیگران دارد.

همچنین این افراد بدون هدف بزرگ می شوند و دائم خودشان را با دیگران مقایسه می کنند و در کارهای شخصی و اجتماعی خود دچار مشکل و اختلال می شوند. این افراد به هیچ عنوان تاثیرات بد تنبیه را در کودکی خود از یاد نمی برند و جز وخاطرات بسیار بد کودکی خود از آن یاد می کنند.

دکتر متخصص کم خونی کودکان

۹ایده‌ جایگزین به جای تنبیه فیزیکی کودکان

تنبیه بدنی، جیغ زدن و فریاد کشیدن نه تنها هیچ تأثیری در تربیت کودکان ندارد بلکه در بلند مدت نیز کودک را پرخاشگر، مضطرب، بی اعتماد به نفس می‌کند.

۱.تعریف کار کودکان 

حفظ کردن یک شعر، چندبار نوشتن از حروف الفبا، رنگ‌آمیزی تصاویر و یا حل یک مسئله ریاضی!

۲.انجام حرکات ورزشی

کودک خود را مجاب به طناب زدن کنید و یا حرکت دراز و نشست را ۱۰ بار تکرار کند.

۳.کسب امتیاز

فهرستی از کارهای خانه مثل آب دادن به گلدان‌ها، گردگیری، نظافت، و … تهیه کنید و برای هر کار یک امتیاز در نظر بگیرید. به طور مثال اگر کودک شما ۱۵۰ امتیاز گرفت می‌تواند با دوستانش بازی کند.

۴.استفاده از زمان‌ سنج

اگر کودکان شما برای انجام کارهایی مثل تکالیف مدرسه یا تمیز کردن اتاقش زمان زیادی رو تلف میکنند بهتر است از زمان‌سنج استفاده کنید. اگر در زمان مناسب کارهایش تمام شد به او اجازه دهید بازی کند یا بیرون برود.

۵.تمرین بیشتر کودکان 

این روش تنبیه به ‌خصوص برای کودکانی که در درس‌هایشان ضعیف هستند مناسب است، از دروسی که در آن ضعیف‌ ترهستند نمونه سوال تهیه و چاپ کنید تا جواب دهند.

۶.قرعه‌ کشی

با کودکتان صحبت کنید و فهرستی از انواع تنبیه‌ها مثل بیرون گذاشتن سطل زباله، شستن ظرف‌ها، مرتب کردن لباس‌ها و… را با کمک او تهیه کنید و روی کاغذ بنویسید و داخل ظرفی بیندازید و به کودک خود بگویید باید زمانی که رفتار نامناسبی انجام داد دستش را داخل ظرف ببرد و یکی از روش‌های تنبیه را خودش بردارد.

۷.زمانی را برای آرام شدن در نظر بگیرید

اگر کودکان شما اوقات ‌تلخی می‌کنند و رفتار مناسبی در خانه ندارند، به پیاده ‌روی بروید و از آنها بخواهید تا بدوند,  این کار به آنها کمک می‌کنند تا آرامش پیدا کنند.

۸.مرتب کردن وسایل به‌ هم‌ ریخته

اگر فرزند شما اسباب‌بازی‌ها و وسایل شخصی ا‌ش را مرتب نمی‌کند مخفیانه آن‌ها را جمع‌ و از دسترسش خارج کنید. به او بگویید تا زمانی که خودش وسایلش را مرتب نکند حق استفاده و بازی با وسایل ر‌و ندارد.

۹.تغییر زمان خواب کودکان 

کودکان از خواب متنفرند و دوست دارند تا توان دارند بازی و جنب ‌وجوش کنند. بنابراین به آن ها بگویید که اگر رفتار نامناسبی داشته باشند باید زودتر به رختخواب بروند و بجایش روزهایی که رفتارشان مناسب است می‌توانند زمان بیشتری را بیدار بمانند .

برای دریافت نوبت دهی اینترنتی دکتر روانشناس و متخصص کیدز24 همراه شماست.

[bookly-cancellation-confirmation]

اپلیکیشن آوا کیدز:

اپلیکیشن “اوا کیدز” به عنوان یک راهکار هوشمند و جامع برای تغذیه، آموزش، و مراقبت از کودکان معرفی می‌شود. این اپلیکیشن با توجه به سن، بیماری‌ها، و شرایط خاص هر کودک، برنامه غذایی شخصی‌سازی کرده و به والدین کمک می‌کند تا بهترین تغذیه را برای رشد و توسعه سالم فرزندان خود انتخاب کنند. از طریق مقالات، لالایی‌ها و پادکست‌های منحصر به فرد این اپلیکیشن، والدین قادر به یادگیری دقیق‌تر درباره بهترین روش‌ها و نکات برای پرورش فرزندان خود خواهند بود.

 

“اوا کیدز” با ارائه خدماتی هوشمند و شخصی‌سازی شده، به والدین اطلاعات دقیق و قابل اعتمادی در زمینه تغذیه و پرورش کودکان فراهم می‌کند. این اپلیکیشن به والدین این امکان را می‌دهد که با دسترسی به محتواهای آموزشی و تفریحی، تجربه‌ی یک محیط یادگیری چند بعدی را تجربه کنند. “اوا کیدز” نه تنها یک راهنمای قدرتمند در حوزه تغذیه کودکان است بلکه یک همراه هوشمند برای والدین در سفر پررنگ و چالش‌انگیز پرورش فرزندانشان نیز محسوب می‌شود.

توضیحات دکتر بهزاد مقدم، متخصص تغذیه کودکان در خصوص اپلیکیشن آواکیدز

مقالات مرتبط

اشتراک گذاری:

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه
    Verification: 21c1a9e26c75b00f