آپاندیسیت در بچه ها, علائم و نشانه ها

آپاندیسیت در بچه ها, علائم و نشانه ها
Author picture

کیدز 24

فهرست مطالب

آپاندیسیت در بچه ها

آپاندیسیت بیشتر از همه در نوجوانان بین 11 تا 19 سال و در دهه بیست سالگی دیده می شود ولی در کودکان نیز رخ می دهد. علت آن معمولا یک عفونت شکمی است که به آپاندیس گسترش یافته یا حالتی که در آن مجرای زائده آپاندیس مسدود شده است.

درد شکم به ویژه در کودکان پدیده بسیار شایعی می باشد. درد شکم مسئول 9% تمام موارد مراجعه اطفال به پزشک می باشد؛ با اینحال درد شکم کودک شما اغلب به دلایل کم اهمیت زیر است:

-یبوست

-نفخ شکم

-گلودرد استرپتوککی

-بلع مقادیر زیاد هوا

-اضطراب

-آلرژی خفیف به غذا

-عفونت معدی روده ای (گاستروانتریت)

اگر درد شکم کودک شما تشدید شده یا بیشتر از یک روز طول بکشد ممکن است نشانه ای از یک بیماری جدی باشد.

 

بیماریهایی که می توانند آپاندیسیت را ایجاد کنند

 

  • زخم معده
  • بیماری التهابی روده مانند بیماری کرون یا کولیت اولسرو
  • تومورهای خوش خیم یا بدخیم
  • عفونت ادراری (UTI)
  • سنگ صفراوی
  • عوارضی که باعث پیچش، مسدود شدن یا گیر کردن روده می شوند مانند فتقها

 

اما اگر درد کودک شما ابتدا در ناحیه وسط شکم شروع شده و سپس به سمت راست و پایین شکم تغییر محل بدهد، ممکن است به علت آپاندیسیت باشد، بیماری که طی آن آپاندیس- که یک زائده انگشتی شکل کوچک در ناحیه پایین و راست شکم متصل به ابتدای روده بزرگ است- دچار التهاب می شود. در حدود 10 تا 30 درصد کودکانی که به علت درد شکم به اورژانسها مراجعه می کنند آپاندیسیت یا بیماری دیگر نیازمند جراحی داشته اند.

اگر درد شکم کودک شما با حرکت کردن، تنفس عمیق، سرفه یا عطسه کردن تشدید می شود، قویا باید به وجود آپاندیسیت در فرزندتان مشکوک شوید.

 

علائم و نشانه ها در کودکان

 

علائم آپاندیسیت در کودکان قدری با بزرگسالان متفاوت است. علاوه بر درد شکم، اغلب کودکان مبتلا دچار تب و همچنین پدیده ای به نام «حساسیت برگشتی» هستند، که درد شدیدی است که هنگام وارد کردن فشار در ناحیه پایین و راست شکم و رها کردن سریع آن ایجاد می شود. کودکان همچنین ممکن است در آزمایش خون افزایش تعداد گلبول های سفید را نشان دهند.

مهم است بدانیم گرچه بسیاری از کودکان مبتلا به آپاندیسیت سایر نشانه های اصلی بیماری را، مانند تهوع، استفراغ، و از بین رفتن اشتها را نشان می دهند، اما این نشانه ها همیشه پیش بینی کننده قطعی آپاندیسیت نیستند.

آپاندیسیت در کودکان کم سن ممکن است علائم متفاوتی داشته باشد، مثلا در کودکان 2 تا 5 ساله درد شکم و استفراغ وجود دارد، همچنین تب و بی اشتهایی نیز اغلب دیده می شوند.

در کودکان کمتر از 2 سال آپاندیسیت اغلب با استفراغ و شکم متسع و ملتهب و تب همراه است اگرچه اسهال نیز معمولا روی می دهد.

برای تایید تشخیص آپاندیسیت پزشکان اغلب از تصویربرداری نیز استفاده می کنند. توصیه اغلب پزشکان ابتدا انجام سونوگرافی است، و CT اسکن فقط در مواردی که سونوگرافی کمک کننده نبوده است می تواند انجام شود.

 

درمان آپاندیسیت بدون عارضه و عارضه دار شده در کودکان

 

درمان استاندارد آپاندیسیت در کودکان و بزرگسالان عبارتست از آپاندکتومی، که شامل حذف و خارج کردن زائده آپاندیس از بدن به روش جراحی می باشد. در صورتی که آپاندیسیت در مراحل اولیه آن تشخیص داده نشود، ممکن است پاره شده و عفونت به داخل فضای شکم سرایت کند. این عفونت که پریتونیت نام دارد به سرعت گسترش پیدا کرده و می تواند کشنده باشد.

از آنجا که تشخیص آپاندیسیت در کودکان از بزرگسالان دشوارتر است، به ویژه در کودکان کمتر از 5 سال، حدود 30% از این کودکان حین تشخیص و پیش از شروع درمان این بیماری دچار پاره شدن آپاندیس هستند.

در کودکانی که دچار آپاندیسیت حاد پاره نشده می باشند، درمان استاندارد و بهینه عبارت است از حذف جراحی آپاندیس (آپاندکتومی). اما وقتی که آپاندیس پاره (سوراخ) شده باشد، دو نوع درمان جراحی وجود دارد: یکی انجام آپاندکتومی فوری (ظرف 24 ساعت از پذیرش بیمار) است، و دیگری آپاندکتومی تاخیری و با فاصله چند هفته از تشخیص بیماری و پس از انجام درمان آنتی بیوتیکی برای کنترل عفونت می باشد.

هنوز اطلاعات دقیقی در مورد این که کدام یک از روشهای درمانی فوق برای موارد آپاندیسیت سوراخ شده در کودکان بهتر می باشد در دسترس نیست. به طور سنتی درمان محافظه کارانه (یعنی درمان با آنتی بیوتیک و عمل جراحی تاخیری) ارجح دانسته می شود، اما برخی مطالعات اخیر نشان می دهند که کودکان در صورتی که پاره شدگی آپاندیس داشته و تحت جراحی فوری طرف 24 ساعت قرار بگیرند سریع تر بهبود یافته و کمتر دچار عوارض عمل مانند عفونت زخم و غیره می شوند. مطالعات تکمیلی برای تعیین بهترین روش درمانی در کشورهای مختلف در حال انجام می باشند.

اپلیکیشن آوا کیدز:

اپلیکیشن “اوا کیدز” به عنوان یک راهکار هوشمند و جامع برای تغذیه، آموزش، و مراقبت از کودکان معرفی می‌شود. این اپلیکیشن با توجه به سن، بیماری‌ها، و شرایط خاص هر کودک، برنامه غذایی شخصی‌سازی کرده و به والدین کمک می‌کند تا بهترین تغذیه را برای رشد و توسعه سالم فرزندان خود انتخاب کنند. از طریق مقالات، لالایی‌ها و پادکست‌های منحصر به فرد این اپلیکیشن، والدین قادر به یادگیری دقیق‌تر درباره بهترین روش‌ها و نکات برای پرورش فرزندان خود خواهند بود.

 

“اوا کیدز” با ارائه خدماتی هوشمند و شخصی‌سازی شده، به والدین اطلاعات دقیق و قابل اعتمادی در زمینه تغذیه و پرورش کودکان فراهم می‌کند. این اپلیکیشن به والدین این امکان را می‌دهد که با دسترسی به محتواهای آموزشی و تفریحی، تجربه‌ی یک محیط یادگیری چند بعدی را تجربه کنند. “اوا کیدز” نه تنها یک راهنمای قدرتمند در حوزه تغذیه کودکان است بلکه یک همراه هوشمند برای والدین در سفر پررنگ و چالش‌انگیز پرورش فرزندانشان نیز محسوب می‌شود.

توضیحات دکتر بهزاد مقدم، متخصص تغذیه کودکان در خصوص اپلیکیشن آواکیدز

مقالات مرتبط

اشتراک گذاری:

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه
    Verification: 21c1a9e26c75b00f